Tennis – mer lättillgängligt än många känner till

För de som ännu inte upptäckt det så kan vi tipsa om att tennis är en fantastiskt rolig sport att bekanta sig närmare med. Vare sig det rör sig om att själv utöva sporten, eller att enbart beskåda en spännande sammandrabbning mellan två elitspelare på absoluta världsklass, är det alltid ett sant nöje.

Lättillgängligt för alla

Av någon anledning har alltför många fått för sig att det krävs väldigt mycket av den som tänkt sig att testa på tennis. Att det ska vara dyrt, bara passa en viss sorts människotyp, samt att det ska vara ett extra svårt spel att plocka upp och lära sig. Faktum är dock att samtliga av dessa punkter är felaktiga.

Tennis är inte dyrare än många andra sporter och det går ofta bra att hyra både racket och bollar i samband med att man bokar en bana. Har man turen att få låna ett racket av en vän brukar det dessutom finnas planer i flera utav våra svenska städer där man kan spela helt gratis, så länge planen är ledig. Tennis är heller inte svårt att komma igång med och egentligen är det enda vi rekommenderar att försöka välja en partner som ligger nära dig själv rent färdighetsmässigt. På det viset är chansen störst att ni följer en gemensam utvecklingskurva där balansen förblir på en bra nivå. Tänk på att det inte handlar om att vinna, utan om att ha roligt samtidig som ni får röra på er.

Se på tennis

Något som heller inte är alltför tokigt är att se på tennis. Jämför man till exempel med amerikansk fotboll är reglerna lätta att sätta sig in i och man behöver inte ha flera år av erfarenhet för att kunna följa med och uppskatta spelet. Ganska snabbt börjar man kunna börja urskilja mönster och verkligen ta del av bataljerna mellan världsspelarna, båda på gräs och grus. Det är även lika vanligt att folk satsar pengar på tennis som på vilken annan publiksport som helst. De stora grand slam turneringarna är enligt oss extra spännande när de kommer till sådant och då kan man till exempel satsa på vem som ska ta hem hela rasket. För dig med lite sämre erfarenhet så rekommenderar vi dock att du läser på innan du lägger en satsning.

Tennis på tv-spel

Tennis är även fantastiskt roligt som tv-spel. Det är lätt att lära sig, även för de som vanligtvis inte brukar spela så mycket, och går dessutom att spela i par mot varandra med fyra deltagare, vilket gör det rätt socialt.  Vi rekommenderar Virtua Tennis 4:a som har allt och lite till!