Stora tävlingar

Inom alla sporter så finns det stora tävlingar, det kan vara fråga om tävlingar inom den kommun du bor eller i det län. Rikstävlingar och stora mästerskapstävlingar som SM. VM tävlingar och den största tävlingen av dom alla, OS, där det tävlas i en mängd olika grenar.

På lokal nivå så kan det finnas stora tävlingar för de som bor där, och som amatör så kanske inte storleken på själva tävlingen är avgörande utan att få delta och tävla är det viktigaste.

Bowlingtävlingar

Inom bowling så finns det förutom lokala tävlingar också Svenska Mästerskapen och Europa Touren med ett 20-tal tävlingar och World Cup Shanghai, som spelas i Kina den 14-23 oktober 2016. Lokala tävlingar kan kännas minst lika stor för de som tävlar som för de som deltar i stora mästerskap. Du som spelar bowling har säkert koll på vilka tävlingar som är aktuell på den ort där du bor.

Man drawing a soccer game strategy

Fotbolls EM

Det som är på gång är ju fotbolls EM som ligger närmast, Tyskland är favoriter inför EM och det kan vara värt att kolla upp de odds som är satta just för Tyskland om du tänkt spela på dessa matcher. Det är Frankrike som står värd för denna fotbollsfest, Sverige spelar sina första matcher den 13 juni mot Irland, den 17 juni mot Italien och den 22 juni mot Belgien. Finalen går den 10 Juli på Stade de France, Saint-Denis.  Vem som står som segrare i detta EM återstår att se, kan det bli Tyskland igen eller blir det Frankrike eller Portugal som tar hem detta EM.