Gör bowling ännu mer spännande

Oavsett om man själv bowlar eller bara tittar på så kan det alltid vara roligt med lite variation. Här kommer några idéer om hur du kan göra bowling ännu roligare.

Betting

Att satsa pengar på dina egna eller andras matcher höjer spänningen många steg. Enklast är att helt enkelt sätta ihop en pott mellan kompisarna men självklart kan det vara roligare att spela på officiella tävlingar som till exempel WTBA World Tenpin Bowling Championships. Tyvärr är det dock få spelsajter som erbjuder betting just runt bowling.

Galen bowling

Varför inte spela med lite annorlunda regler? Ni kanske kan spela med ögonbindlar eller kanske fel hand (alltså vänster hand om ni är högerhänta eller tvärt om). Eller varför inte kombinera dessa och en massa andra galna utmaningar till en hel match med en ny utmaning varje uppställning. Andra utmaningar kan vara att man måste snurra runt tre varv innan man får kasta eller att man måste kasta baklänges.

Bingo Bowling

Istället för att spela om vem som får högst poäng så kan ni spela så att vinnaren är den första som fyller en bingorad. Man börjar med att  fylla en bricka med resultat man kan se i ett bowlingspel. Det kan vara allt från hur många käglor man slagit ner till hur många många strikes man får i rad.

Under spelets gång får man då sedan fylla i en ruta varje gång någon lyckas med en bedrift som står på bingobrickan.