Bowling

Bowling är en sport som nog de flesta av oss provat åtminstone någon gång. Trots att man kanske inte tänker på det så är bowling en relativt stor sport, framför allt i USA där över 45 miljoner människor går till bowlinghallen varje månad.

USA är utan tvekan världens bowlingland nummer ett med hela 5 000 bowlinghallar och totalt 110 000 banor att jämföra med Sverige som har ca 250 hallar och ca 2 500 banor.

Trots att vi ligger långt efter USA i antal banor så har vi ändå 30 000 aktiva spelare och långt fler som spelar lite då och då.

En av bowlingens stora fördelar är att det är en sport som i princip alla kan utöva, ung som gammal. En annan fördel med bowling är att det egentligen inte krävs någon egen utrustning eftersom allting finns i hallen.

Är man professionell bowlingspelare eller spelar mycket kan det dock vara en bra idé att införskaffa ett par egna riktiga bowlingskor. En handske kan också vara bra att ha för att få bättre grepp. Är man en riktig storfräsare kan man såklart även skaffa sig ett eget klot. Ett nytt bowlingklot kostar från runt 700 kr upp till strax över 2 000 kr.

Annan utrustning som också kan vara bra att ha för den som verkligen inte lämpar något åt slumpen är till exempel så kallat handledsstöd, olika typer av fingerinsatser samt olika former av produkter för klotvård.