Barnkalas i bowlinghallen

Slipp arbetet med att städa undan efter ett stort barnkalas i hemmet. Du behöver inte bry dig om kakor på golvet eller massor av rester. Och barnen kommer att ha roligt, kanske till och med lära sig något nytt. 

När du bokar bowlinghallen behöver du veta hur många barn som ska komma och boka banor därefter. För att alla barn ska hinna spela borde det inte vara fler än 4 barn per bana. Rännorna täcks över med bumpers så inga bollar åker ned i rännorna. Många bowlinghallar erbjuder barnkalaspaket där du får ett schysst pris för bowlingtid och mat.

Om barnet vill ha ett specifikt barnkalastema kan du köpa med tallrikar och ballonger som du tar med till bowlinghallen. Personalen i köket har nog inget emot att servera på papptallrikar istället för sina egna, de slipper nämligen diska 20 tallrikar och glas.

Är det första gången flera av barnen bowlar behöver du lära dem vett- och etikettreglerna. Se därför till att åka i tid till bowlinghallen. Innan tiden tickar ner för banorna ska barnen få rätt skor, hitta klot i rätt tyngd samt lära dem hur de ska kasta kloten nedför banan. De behöver också veta att man inte springa på banorna eller ställer sig framför andra spelare.

På större bowlinghallar brukar det finns fler aktiviteter att boka såsom biljard, shuffel board och flipperspel. En timmes bowling räcker för många vuxna men barn har desto mer energi och vill gärna fortsätta leka. Det finns barnköer till biljardbord men de går sällan att boka i förväg. Istället får ni se vad som finns ledigt efter ni har spelat färdig.